O gradina in stil rustic este relaxanta si distractiva, plina de culoare si forme care transmit naturalete.

Primul lucru pe care ar trebui sa il subliniem daca esti interesat de posibilitatea de a proiecta o gradina rustica este ca este un trend care a luat amploare in ultimii ani si ca se afla in topul preferintelor publicului.

Despre caracteristicile acestui tip de gradini trebuie sa spunem ca sunt cele care amintesc de campurile si spatiile verzi care in trecut nu erau atat de departe de orase.

Unul dintre avantajele gradinilor rustice este acela ca nu este necesar sa ai cunostinte mari de gradinarit, ci doar cunostintele de baza necesare in orice fel de circumstante.

Nu exista reguli stricte pentru crearea ei si o putem adapta liber la gustul nostru personal si la circumstantele particulare ale climei si solului.

Prin acest articol ne dorim sa ai un ghid bun pentru a realiza o gradina rustica care necesita putina intretinere.

Foloseste cat mai mult lemn

Stilul rustic se identifica perfect cu lemnul, astfel ca este aproape imposibil sa amenajezi gradina fara acest material.

Poti integra lemnul in decor prin mese pentru gradina, rafturi, scaune si suporturi pentru ghivece ori chiar prin amenajarea unui foisor.

Lemnul este ideal si pentru decorarea potecilor din gradina sau realizarea decoratiunilor, insa tine cont ca, pentru un aspect rustic, acesta nu trebuie sa fie foarte prelucrat ori finisat.

Bucatile mari care inca au scoarta pe ele, crengile sau bustenii sunt ideali intr-o gradina rustica.

Opteaza pentru piese de mobilier simple

Stilul rustic se inspira din bucuria si simplitatea vietii traite la tara. O gradina rustica trebuie sa imbrace doua aspecte: functionalitate si organizare.

Asta inseamna ca pe alei sa-si gaseasca loc o masa si scaune de terasa, banci, balansoare ori pergole.

Citeste continuarea aici: Amenajarea unei gradini rustice in cativa pasi