Atunci cand consideri ca a venit timpul sa-ti achizitionezi un apartament este important sa fii convins ca te muti intr-o noua proprietate, deoarece e una din solutiile cele mai rentabile si care iti va oferi confortul dorit.

Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le poti primi inainte de a te hotari asupra unei proprietati este sa lasi impulsivitatea deoparte.

Adica, poate sa-ti placa locuinta, poate sa aiba toate serviciile de care ai nevoie, poate sa fie situata in zona pe care o cauti, poate sa fie economica… dar asta nu este totul. Inainte de a lua o decizie finala, este esential sa te intrebi despre costuri si despre coexistenta cu restul vecinilor.

Achizitionarea unei locuinte pare a fi un lucru simplu, insa sunt anumiti factori care trebuie respectati pentru ca achizitia sa fie una reusita. Entuziasmul de a avea propriul tau apartament este destul de mare si e posibil sa omiti anumite detalii.

Pentru a evita acest lucru in randurile de mai jos vei gasi cheltuielile pe care trebuie sa le iei in calcul pentru a nu avea surprize neplacute.

Costuri legate de mobilier si decoratiuni

Un apartament nou aduce numeroase beneficii pentru tine, deoarece poti gasi finisaje de calitate si tehnologii ultramoderne.

Daca achizitionezi un apartament nou, baile vor fi utilate cu obiecte sanitare de calitate, cu lavoare deja montate si prize si intrerupatoare care se adapteaza oricarui stil de amenajare.

Cu toate acestea, trebuie sa te gandesti la achizitionarea mobilei si a obiectelor de decor, mai ales daca este vorba despre un apartament vechi, care trebuie reamenajat sau reconditionat.

Poti gasi mobila de calitate la pret avantajos, ideala pentru amenajarea dormitorului si livingului, in functie de preferintele tale si de designul pe care vrei sa-l obtii.

Masuta de cafea, scaunele, fotoliile, canapelele si biblioteca te vor ajuta sa transformi un apartament nou in ceea ce vei numi acasa.

Costuri legate de viciile ascunse

Atunci cand cumperi un apartament, nu trebuie sa-l alegi doar in functie de pret. Nu tot ceea ce e scump este si bun, tinand cont de faptul ca o locuinta scumpa poate ascunde defectiuni care nu se observa la prima vedere.

Si in cazul apartamentelor ieftine, care au un pret mult mai mic fata de pretul pietei, pot exista probleme ascunse. Nu opta pentru un apartament cu o suprafata mare doar pentru ca are un pret mai mic, deoarece este posibil ca investitia sa fie mult mai mare fata de costul initial.

Citeste continuarea aici: Costurile suplimentare de care trebuie sa te ocupi atunci cand te muti intr-o casa noua