O comoda cu sertare este o piesa de mobilier indispensabila in orice dormitor, reprezentand solutia perfecta din punct de vedere practic, al depozitarii si potrivita pentru multe aplicatii diferite. Un corp simplu, minimalist, sau dimpotriva, plin de caracter, iti poate completa perfect spatiul, dupa preferintele tale personale, dar si o mare extindere a dressing-ului tau, daca iei in considerare cateva sfaturi pentru a-ti garanta idealul:

Utilitate

Comoda perfecta pentru organizarea corecta a lenjeriei de corp a intregii familii, este perfecta si pentru depozitarea tricourilor, maiourilor, puloverelor si orice altceva care nu trebuie sa fie depozitat pe umerase – chiar si obiecte mici, bijuterii, ceasuri, cravate, batiste, si multe altele.

O comoda eleganta sau excentrica care ti se potriveste poate adauga un punct focal remarcabil unui dormitor, mai ales intr-o camera cu foarte putine dulapuri incorporate si alt mobilier. Desigur, partea de sus este un loc grozav pentru a va afisa fotografiile de familie sau pentru a stoca obiecte mici de importanta personala, cutii de bijuterii sau machiaj etc.

Cum o alegem?

Marimea comodei

Primul lucru pe care trebuie sa-l luati in considerare pentru comoda dvs. este dimensiunea de care aveti nevoie. Intr-o camera mica, ar fi intelept sa optati pentru o comoda inalta, subtire, cu o adancime mica, dar acest lucru va va oferi mai mult spatiu de stocare pe inaltime.

In camera unui copil, luati in considerare inaltimea comodei, astfel incat micutul sa poata ajunge confortabil in sertarul de sus singur. Un set de sertare joase va fi mai usor de utilizat independent si va reduce riscul ca aceasta sa se rastoarne daca un copil decide sa se urce pe ea. In orice caz, este indicat sa fixati comoda de perete cu elemente dedicate pentru a evita eventualele accidente. Evitati sa plasati comode cu sertare sub ferestre care pot fi folosite ca scari – incurajam independenta copiilor, dar mai intai trebuie sa le pastram in siguranta.

O comoda joasa poate fi o optiune atractiva pentru copiii mai mari si pentru adulti. Nu ocupa mult spatiu pe perete, asa ca poti pune rafturi deasupra, perfecte pentru carti sau alte obiecte mici. Adesea, aceste comode sunt, de asemenea, mult mai adanci decat comodele obisnuite, perfecte pentru paturi si alte articole voluminoase, chiar si jucarii. Unele dintre ele stau direct pe podea, maximizand spatiul, evitand acumularea de praf dedesubt si pot fi combinate cu perne decorative ca spatiu de lectura.

Inainte de a cumpara comoda, masurati spatiul pe care il aveti la dispozitie si asigurati-va ca este suficient ca mobilierul nou sa nu va deranjeze, chiar daca treceti prin camera in miezul noptii.

Stilul comodei

In mod ideal, inainte de a face o noua achizitie, veti dori sa analizati camera si sa incercati sa potriviti vanitatea cu stilul piesei curente. Alternativ, puteti decide asupra unui stil complet diferit, alegand o piesa statement. Unele stiluri merg bine impreuna, asa ca nu va fie teama sa ganditi in afara definitiei actuale a camerei – de cele mai multe ori, stilurile existente sunt simple, nu prea moderne, nu prea traditionale, ceea ce ar fi o „improspatare” placuta, fie frica sa experimentezi si sa iesi din zona ta de confort – tu si toti cei care iti trec pe usa ar putea fi surprinsi.

Materialul

Exista multe materiale diferite din care sa alegeti, precum si cateva consideratii dincolo de gustul personal. In primul rand, daca sunteti in cautarea unei comode din lemn, puteti alege laminat sau lemn masiv. Lemnul masiv tinde sa fie putin mai scump, dar in mod natural va fi mai durabil si mai atractiv in timp.

Intr-o camera mica, rafturile cu oglinda pot fi o idee buna, deoarece reflecta imprejurimile si creeaza iluzia de mai mult spatiu. Totusi, intr-o camera de copii, pentru a evita stergerea constanta a urmelor murdare de pe oglinda, poti opta pentru o comoda cu sertare netede – oferind o suprafata curata care va arata in continuare bine chiar daca nu este impecabil de curata.

Comoda din lemn masiv
Comodele din lemn masiv sunt cele mai populare deoarece sunt rezistente, indiferent de stilul ales, au o durabilitate excelenta si un aspect foarte dragut si elegant. Comoda din fag, stejar, cires, nuc sau plop sunt doar cateva exemple din care le poti alege cu incredere pentru un produs de calitate.

Avantajul comodelor din lemn este ca sunt foarte rezistente si arata foarte frumos, dar dezavantajul lor este pretul mai mare fata de alte materiale.

Comoda din MDF
In comparatie cu cabinetele din lemn masiv, avantajul comodelor din MDF este ca sunt mai accesibile. In plus, comodele din MDF au o durabilitate destul de buna in timp, sunt durabile si arata bine. Daca vrei sa alegi o comoda buna fara a cheltui atat de multi bani, poti alege cu succes o comoda din MDF.

MDF este un material care poate fi frezat foarte bine pe suprafata placii pentru a obtine forme deosebite. In plus, MDF-ul este foarte rezistent la umezeala, de aceea este foarte recomandat pentru comode sau mobilier de baie.

Comoda din PAL
Comodele din PAL sunt cele mai comune pentru ca sunt cele mai putin costisitoare, dar nu sunt la fel de rezistente ca cele din lemn sau MDF. Diferenta de pret dintre comoda din PAL si comoda din MDF se datoreaza diferentei mari in costul de productie al palului in comparatie cu MDF. Placile din PAL sunt cu 50% mai ieftine de produs decat placile din MDF. Placile din PAL nu rezista bine in timp, utilizari multiple, soc, umezeala sau lumina directa a soarelui.

Comoda cu sau din furnir
Tot ce trebuie sa stiti despre furnir este ca este un material subtire folosit pentru a acoperi MDF sau PAL, daca doriti. In functie de tipul de furnir, poate fi sau nu indicat sa cumparati o comoda care are si furnir.

Furnirul natural este o placa de lemn subtire (0,6 mm) care poate fi realizata din fag, mahon, stejar, paltin si poate fi vopsita prin lipire pe placi din PAL sau MDF. Comodele din MDF si furnir arata foarte frumos si natural in acelasi timp.

Furnirul sistetic este cel mai adesea folosit pentru acoperirea si finisarea placilor de PAL (placi de PAL melaminat).

Comoda din sticla
Comodele de acest tip sunt recomandate pentru sufragerie, deoarece sunt mai pretentioase si au mai multe elemente decorative. Sticla este folosita ca element decorativ, mai ales in zonele in care se doreste depozitarea obiectelor (ochelari, fotografii etc.) cu vizibilitate mai mare. Nu sunt din sticla 100% deoarece nu sunt foarte practice, deasemenea sunt si foarte fragile.

6 thoughts on “Cum sa alegi comoda perfecta

  1. Apreciez faptul ca autorul articolului a inclus si imagini cu diferite tipuri de amenajari pentru bucatarie. Este mult mai usor sa intelegi cum arata in practica anumite concepte de design atunci cand ai vizuale care iti sustin explicatiile.

  2. Ma bucur ca am dat peste acest articol, pentru ca aveam nevoie de inspiratie pentru renovarea bucatariei mele. Ideile prezentate sunt foarte variate si m-au ajutat sa-mi conturez un plan in vederea amenajarii acestei incaperi.

  3. Articolul de pe site-ul adecor.ro despre cele mai bune idei de amenajare a unei bucatarii este foarte util. Am gasit multe informatii interesante si sfaturi practice pentru a transforma bucataria mea intr-un spatiu functional si estetic.

  4. Ma bucur sa descopar ca exista atat de multe idei creative si accesibile pentru a transforma un spatiu simplu intr-un loc primitor si elegant. Acest articol m-a convins sa imi reimprospatez casa conform ultimelor trenduri in materie de amenajare interioara.

  5. Sunt impresionata de diversitatea stilurilor prezentate in articol, de la minimalism la rustic sau boho chic. Fiecare propunere este insotita de imagini care ilustreaza modul in care se poate aplica respectivul design intr-un living sau dormitor.

  6. Articolul prezinta in mod detaliat cele mai recente tendinte in design interior, oferind cititorilor o perspectiva proaspata asupra modului in care pot imbunatati aspectul locuintei lor. Propunerile prezentate sunt inspirate si pot fi usor adaptate la orice tip de spatiu.

Comments are closed.