Bucataria este una dintre camerele din casa care se murdareste cel mai usor.

Fie ca iti place sau nu, chiar si pentru a face un ou prajit, ajungi sa faci mizerie si sa scoti lucrurile din loc.

O buna organizare este esentiala pentru a pastra curatenia si pentru a putea gasi cu usurinta ustensilele.

Bucataria este una dintre camerele din casa care are nevoie de cele mai multe solutii de ordine si depozitare.

Prin urmare, este esential sa stii cum sa valorifici spatiul pentru a obtine maximum din el si, indiferent daca este o bucatarie mica sau mare, sa devina un spatiu practic si functional.

De aceea, in continuarea acestui articol ti-am pregatit o serie de idei despre cum sa iti organizezi bucataria astfel incat sa iti eficientizezi timpul petrecut acolo.

Inventariaza si imparte pe categorii

Mai intai, inventariaza tot ce ai. Acum este un moment bun sa renunti la toate vasele de bucatarie pe care nu le folosesti.

Fie ca sunt deteriorate sau pur si simplu nu iti mai plac, renuntatul la surplus este primul pas prin care sa ai o bucatarie bine organizata.

Organizeaza in functie de frecventa folosirii

Vesela folosita frecvent trebuie sa stea la indemana, preferabil la nivelul ochilor, si usor accesibila, atat din spatiul de lucru cat si de la masa de bucatarie si zona de spalat.

Cel mai usor este daca o asezi pe unul dintre rafturile de deasupra blatului, astfel incat sa nu fie nevoie sa te apleci. Aici pot intra pahare, seturi de farfurii folosite frecvent, tacamuri si cesti.

Vesela pe care o folosesti ocazional trebuie sa stea in zonele mai putin accesibile, nu departe de spatiul de lucru. Aici intra, de obicei, vasele folosite la gatit, in mod uzual – tigai, vase ceramice, diverse tavi, etc.

Citeste continuarea aici: Idei pentru organizarea bucatariei