Curiozitatea extraordinara a copiilor, care este fundamentala in procesul de invatare, este una dintre principalele cauze ale accidentelor acestora.

Pentru a le preveni, este indicat sa cunoastem comportamentul si atitudinea copilului, precum si pericolele pe care le poate intalni.

In calitate de parinti, suntem obligati sa le oferim copiilor nostri un cadru sigur. De la o varsta frageda, trebuie sa-i invatam prin exemplu unde sunt pericolele si situatiile care prezinta un risc pentru ei.

Educatorii joaca, de asemenea, un rol esential, nu numai prin eliminarea pericolelor potentiale, ci si prin educarea copiilor in vederea dezvoltarii abilitatilor de a face fata riscurilor, atat in interiorul, cat si in afara casei.

Primii ani din viata unui copil sunt cei mai vulnerabili. Prin urmare, este important sa ii ajutam sa identifice pericolele si sa ii invatam masuri de prevenire a accidentelor.

Cele mai multe dintre aceste evenimente nu sunt intamplatoare, deci sunt previzibile si, prin urmare, pot fi prevenite.

Amenajeaza o camera confortabila

Camera copiilor trebuie sa fie confortabila si aerisita. Ar fi ideal ca modelele de covoare pentru care optezi sa fie din materiale usoare, pentru a nu retine mult praf.

In plus, este recomandat sa alegi mobilier care se curata si care se muta usor, pentru ca cei mici sigur se vor gandi sa deseneze pe toate obiectele care le ies in cale.

O camera confortabila este si o camera curata, de aceea poti adauga cutii de depozitare in care sa asezi jucariile celor mici.

Nu evita nici obiectele de mobilier in nuante neutre, pentru ca vei putea sa adaugi mai usor accesorii, fara sa fii constrans de paleta de culori.

Mentine o temperatura optima in camera

Indiferent de anotimp, temperatura din camera copiilor ar trebui sa fie intre 18 si 21 de grade Celsius, pentru a evita supraincalzirea celor mici.

Citeste continuarea aici: Solutii de amenajare pentru o camera sigura a copiilor