Atunci cand vine vorba despre amenajarea locuintei, cei mai multi dintre noi considera ca nu au nevoie de ajutor si se pot descurca pe cont propriu. Insa realitatea este cu totul alta. Ne lipseste viziunea. Multi cumparam piese de mobilier care ocupa prea mult spatiu. Sau nu se integreaza cu elementele de decor. Ori alte greseli ce tin strict de culoarea peretilor sau modelul parchetului.

Desi amenajarea interioara pare o munca usoara, exista cateva detalii pe care ar trebui sa le eviti atunci cand proiectezi un spatiu pe cont propriu. Acestea te vor ajuta sa amenajezi locuinta cu gust si sa iti pastrezi bugetul in limitele stabilite. 

Amenajarea locuintei fara un plan de design bine stabilit

Probabil greseala cea mai frecventa pe care majoritatea proprietarilor o fac atunci cand decid amenajarea sau reamenajarea locuintei, este lipsa etapei de planificare.

Chiar daca intentionezi doar sa schimbi cateva elemente de decor si piese de mobilier, trebuie sa ai o premisa bine stabilita. 
Descopera stilul de amenajare interioara pe care il doresti, inspira-te, si alege elemente in consecinta. Este important ca toate componentele sa poata forma un intreg estetic, pentru a beneficia de un spatiu echilibrat si armonios. 

Aglomerarea interiorului cu prea multe piese de mobilier

Lipsa planului de design, atrage dupa sine achizitionarea pieselor de mobilier in dimensiuni gresite sau a unui numar mult prea mare. Totodata, nu trebuie sa incluzi tot mobilierul pe un singur perete, pentru a crea senzatia de spatiu. 

Asigura-te ca dispui doar de acele piese de mobilier esentiale spatiului, pentru a crea o zona confortabila. Adauga caracter si profunzime spatiului cu piese de mobilier de tipul rafturilor.

Anumite camere sunt asociate cu anumite piese de mobilier. Spre exemplu, dormitoarele sunt asociate cu o masuta de toaleta, iar zona de living cu masuta de cafea. Daca nu ai nevoie de ele sau pur si simplu nu dispui de spatiu, evita sa le achizitionezi. Vei reusi doar sa incarci inutil camerele.

Cand incepi decorarea interioarelor, porneste de la elementele esentiale. Apoi, in functie de spatiul disponibil, alte piese de decor sau de mobilier extra, pentru a crea un design modern. 

Mentinerea peretilor la nivel monocromatic

O greseala pe care toata lumea o face, consta in alegerea unei singure culori pentru decorarea peretilor. Desi peretii monocromi pot oferi senzatia de ingrijire, adauga pe un perete central, nuante contrastante sau texturi care sa creeze dramatism, sa adauge un strop de energie si  interes vizual. 

Pentru o nota mai de efect, opteaza pentru tapet sau fototapet. Vei reusi sa creezi o camera primitoare si eleganta. 

Nu se utilizeaza un punct focal 

O greseala destul de comuna in designul interior, o reprezinta lipsa unui punct focal. Lipsa unei zone centrate poate crea un design haotic, fara niciun scop. Alege tablouri fotografice, statement-uri grafice sau compozitii geometrice abstracte pentru a defini un punct focal. In jurul tablourilor vei putea apoi alege si centra piesele de mobilier si restul elementelor de decor, pentru a realiza un spatiu echilibrat si primitor.

Folosirea in exces a elementelor decorative

O alta greseala pe care foarte multi o fac, consta in utilizarea excesiva a elementelor de decor. Atunci cand decorezi, cumpara cateva piese de decor care sa atraga atentia si aseaza-le strategic. Acestea ar trebuie sa constituie decoratiuni principale, pe care sa nu le inlocuiesti frecvent. 

In schimb, poti schimba decorul cu ajutorul pernelor si accesoriilor, precum paturi pufoase sau vaze cu flori. Astfel de articole sunt mici si putin costisitoare. In functie de anotimp, pot fi schimbate cu un buget minim si usor. 

Pentru a crea un design interior care sa te multumeasca pe termen lung, incepe prin a-ti face un plan de amenajare, bine pus la punct, care sa nu sufere modificari majore in timp ce cauti elemente de decor. Viziteaza https://www.thehome.ro pentru a descoperi piese la moda, care sa iti reflecte personalitatea si sa ajute la obtinerea unei amenajari ce atrage interesul. 

7 thoughts on “Cinci greseli de design interior pe care ar fi bine sa le eviti cand iti amenajezi locuinta

  1. Am fost placut surprinsa sa citesc despre tendintele actuale in materie de decor pentru living. Imi place ideea de a aduce natura in casa prin plante si materiale organice. Acest articol m-a inspirat sa imi reimprospatez spatiul de zi conform noilor directii de design.

  2. Ma bucur sa aflu despre cele mai recente trenduri in materie de mobilier si decoratiuni interioare pentru living. Este important sa ne simtim confortabil si relaxati in propria locuinta, iar aceste idei de amenajare cu accente naturale par foarte potrivite.

  3. Articolul este foarte interesant, oferind informatii detaliate despre tendintele de amenajare a livingului in acest an. Sunt de acord cu ideea ca culorile calde si texturile naturale sunt in trend si aduc un aer primavaratic in casa.

  4. Ma bucur ca am descoperit acest articol, deoarece ma ajuta sa imi reimprospatez decorul din living. Sfaturile oferite sunt practice si accesibile, iar imaginile exemplificative sunt foarte sugestive.

  5. Articolul este foarte interesant si ofera informatii utile despre cum sa amenajezi livingul intr-un mod modern si elegant. Ideile prezentate sunt inspirate si pot fi usor implementate in propria locuinta.

  6. M-am bucurat sa aflu mai multe detalii despre psihologia culorilor si cum acestea pot influenta starea noastra de spirit sau productivitatea. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor care doresc sa-si transforme locuinta intr-un spatiu placut si armonios.

  7. Articolul este foarte interesant si ofera multe informatii practice despre cum sa alegem culorile potrivite pentru amenajarea locuintei noastre. Mi-a placut faptul ca sunt prezentate si exemple de combinatii reusite care ne pot inspira in procesul de decorare.

Comments are closed.